Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ανασκευάζει η Αιγύπτια παρουσιάστρια που «διαολόστειλε» Ιταλό φοιτητή

«Να πάει στο διάολο» είχε πει η Ράνια Γιασέν για τον δολοφονηθέντα Τζούλιο Ρετζένι

Ανασκευάζει η Αιγύπτια παρουσιάστρια που «διαολόστειλε» τον Ιταλό φοιτητή


Σάλο είχε προκαλέσει η φράση της Αιγύπτιας παρουσιάστριας Ράνια Γιασέν «να πάει στο διάολο» αναφερόμενη στον Ιταλό φοιτητή, Τζούλιο Ρετζένι, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Κάιρο κι οι συνθήκες του θανάτου του δεν έχουν διαλευκανθεί. 
Τώρα, λίγες ημέρες μετά τα προσβλητικά λόγια της η παρουσιάστρια σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera προσπαθεί να επανορθώσει, υποστηρίζοντας πως «παρερμηνεύθηκαν» οι δηλώσεις της.


Βέβαια, στην πορεία της συνέντευξης επιβάρυνε τη θέση της με τις νέες εξηγήσεις που έδωσε σχετικά με την υπόθεση…

«Δεν με μετέφρασαν καλά. Πρόκειται για μία αιγυπτιακή έκφραση, η οποία αν τη μεταφράσεις στα ιταλικά έχει άλλη έννοια. Τέλος πάντων, δεν ήθελα να πω για εκείνον να πάει στην κόλαση, αλλά ότι η υπόθεση θα έπρεπε να πάει στην κόλαση, γιατί προκαλεί προβλήματα ανάμεσα στους Αιγύπτιους και τους Ιταλούς. Εγώ σέβομαι τον Τζούλιο Ρετζένι, είτε ζωντανό είτε νεκρό. Δεν μιλάω για αυτό, αλλά για τη συνωμοσία κατά της Αιγύπτου», είπε η Γιασέν.

Βέβαια, σύμφωνα με τα ιταλικά δημοσιεύματα στην τηλεοπτική εκπομπή της είχε κάνει λόγο για υπερβολικές θεωρίες γύρω από τη δολοφονία του Ιταλού φοιτητή, επισημαίνοντας: «Αρχικά ένιωθα οίκτο για εκείνον, αλλά φτάνει. Να πάει στο διάολο!».

Απαντώντας στις ερωτήσεις των Ιταλών δημοσιογράφων, η Γιασέν επανήλθε στις παλαιότερες δηλώσεις της, όπου υποστήριξε ότι η δολοφονία του Ρετζένι δεν είναι η μοναδική στον κόσμο.

«Δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος που δολοφονείται στον κόσμο, εμείς οι Αιγύπτιοι έχουμε έναν πολίτη που έχει σκοτωθεί στην Ιταλία για τον οποίο δεν γνωρίζουμε τίποτε. Αν όλοι συμπεριφέρονταν έτσι, όλες οι χώρες θα διέλυαν τις σχέσεις τους η μία με την άλλη. Αν κάποιος σκέφτεται ότι πρέπει να γίνεται έτσι, τότε να πάει στην κόλαση. Αυτό ήθελα να πω», συνέχισε η παρουσιάστρια.

Στη συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα, πάντως, εξήγησε πως πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες και τόνισε πως υπάρχει «συνωμοσία τρομοκρατών» που έχουν στόχο το διχασμό Ιταλίας - Αιγύπτου. 


Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου