Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Ιταλία: Τη Δευτέρα θα είναι έτοιμο το σχέδιο για στήριξη τραπεζών

Τη δημιουργία ταμείου που θα αγοράζει προβληματικά δάνεια αδύναμων τραπεζών προβλέπει σχέδιο που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα από την ιταλική κυβέρνηση. Η Ιταλία βρίσκεται σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να διασφαλίσει ότι το σχέδιο συμμορφώνεται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.


Το σχέδιο της Ιταλίας για την δημιουργία ενός ταμείου με κρατική στήριξη που θα προσφέρει βοήθεια στις αδύναμες τράπεζες αγοράζοντας προβληματικά δάνεια και καλύπτοντας κεφαλαιακά ελλείμματα θα είναι έτοιμο τη Δευτέρα, ανέφεραν δύο πηγές στο Reuters.

Οι ιταλικές τράπεζες έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 360 δισ. ευρώ, το ένα τρίτο του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρώπη και το ένα πέμπτο του ΑΕΠ της χώρας.
Μια από της πηγές σημείωσε πως η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να διασφαλίσει ότι το σχέδιο συμμορφώνεται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.
Την Τρίτη τρεις πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι o διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, ο υπουργός Οικονομικών και οι CEO των UniCredit, Intesa Sanpaolo και UBI συζήτησαν την ιδέα για ταμείο στήριξης των τραπεζών στο γραφείο του πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι.
Το ταμείο θα ανήκει κατά πλειοψηφία σε ιδιώτες επενδυτές, τόνισαν οι ίδιες πηγές.
Euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου