Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

«Μέδικοι, οι άρχοντες της Φλωρεντίας» στην ΕΡΤ1


Το 7ο και το 8ο επεισόδιο της βιογραφικής ιστορικής δραματικής σειράς «Μέδικοι, οι άρχοντες της Φλωρεντίας» (Medici Masters of Florence), συμπαραγωγής Ιταλίας-Αγγλίας-Γαλλίας 2015-2016, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Τρίτη 18 Απριλίου 2017 και ώρα 22:00.

Υπόθεση: Φλωρεντία, 15ος αιώνας. Οι Μέδικοι ήρθαν στην εξουσία σε μια εποχή τεράστιας κοινωνικής και οικονομικής ανισότητας. Ήταν απίστευτα καινοτόμοι και η λειτουργία της τράπεζάς τους οδήγησε στη δημιουργία μεσαίας τάξης, κάνοντάς τους πάμπλουτους. Οι Μέδικοι χρησιμοποίησαν τον αμύθητο πλούτο και τη δύναμή τους για να ανατρέψουν τον παραδοσιακό τρόπο σκέψης και να προωθήσουν τις Τέχνες και τις επιστήμες μ’ έναν τρόπο πρωτόγνωρο για τον μέχρι τότε κόσμο. Έδιωξαν τα σκοτάδια του Μεσαίωνα και δημιούργησαν τον σύγχρονο άνθρωπο, με πεποίθηση στη δύναμή του να δημιουργήσει ομορφιά. Ήταν τόσο μεγάλη η δημιουργικότητα και τόσο πολλές οι μεγαλοφυΐες που γεννήθηκαν σ’ αυτό το αρμονικό περιβάλλον, που ο κόσμος άλλαξε για πάντα. Απ’ αυτόν τον κόσμο ξεκίνησε και ο Κολόμβος το μυθικό του ταξίδι..

unnamed

Η ιστορία αρχίζει με τη δολοφονία του Τζιοβάνι των Μεδίκων, ο οποίος σε συμφωνία με τον Πάπα δημιούργησε μια πανίσχυρη οικονομική δύναμη. Οι γιοι του αντιμετωπίζουν τις συνωμοσίες των άλλων μεγάλων οικογενειών της Φλωρεντίας που διεκδικούν με πάθος την εξουσία, ενώ ταυτόχρονα οραματίζονται την πόλη γεμάτη με μοναδικά έργα Τέχνης και αρχιτεκτονικής -από  σπουδαίους καλλιτέχνες- όπως ο Ντονατέλο και ο Μπρουνελέσκι. Ταυτόχρονα, μέσα στην οικογένεια μαίνονται οι έριδες, οι έρωτες και τα πάθη, ενώ παράλληλα  εξυφαίνεται το μυστήριο  με το κυνήγι του δολοφόνου του Τζιοβάνι στο μαγευτικό σκηνικό της Φλωρεντίας και της εξοχής της Τοσκάνης.

Μέχρι πού θα φτάσουν οι Μέδικοι για να κρατήσουν ζωντανό το όραμα της Φλωρεντίας, που τώρα πια γνωρίζουμε ως Αναγέννηση;

Δημιουργοί: Φρανκ Σπότνιτς («X-Files») και ο Νίκολας Μέγιερ («Star Trek»).

Πρωταγωνιστούν: Ντάστιν Χόφμαν, Ρίτσαρντ Μάντεν («The Game of Thrones»), Στιούαρτ Μάρτιν («Ρομπέν των Δασών»), Άναμπελ Σόλι («Χάρι Πότερ»), καθώς και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

Επεισόδιο 7ο

Μια κενή θέση στη Σινιορία και ο Κόζιμο πρέπει να αποφασίσει ποιος θα είναι ο εκλεκτός. Στο μεταξύ απομακρύνεται από τη Μανταλένα, που συνδέεται με τον Μάρκο Μπέλο, ο οποίος μιλά στον Κόζιμο για τις υποψίες του ότι ο δολοφόνος του πατέρα του ήταν ο Λορέντζο. Στο μεταξύ η γυναίκα του Αλμπίτσι κατηγορεί τον Κόζιμο για τη δολοφονία του άντρα της, ενώ η Λουκρητία που πιστεύει στην αθωότητα του Λορέντζο τον βοηθά να βρει αποδείξεις που στρέφουν τις υποψίες σε ένα άλλο πρόσωπο: τον Μάρκο Μπέλο!

unnamed (1) 

Επεισόδιο 8ο (τελευταίο)

Η Μανταλένα είναι έγκυος και η Κοντεσίνα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με τη σκλάβα και το μωρό της. Ο Κόζιμο ζητά συγχώρεση από το Λορέντζο και βοήθεια να ενοχοποιήσουν τον Πάτσι. Οι έρευνες του Λορέντζο τον οδηγούν να ανακαλύψει αποδεικτικά στοιχεία κατά του Πάτσι, αλλά οι συνέπειες θα είναι τραγικές. Στο τέλος ο Κόζιμο θα βρεθεί σε μεγάλο δίλημμα: η επιλογή του θα διαφυλάξει το μέλλον της οικογένειάς του, αλλά μπορεί και να καταδικάσει την ψυχή του στην αιωνιότητα.

unnamed (2)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου