Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Δάνεια με εγγύηση τυρί!

Σίγουρο εμπόρευμα που αξίζει χρυσάφι!

Σχετική εικόνα

Όσο και να φαίνεται παράξενο, μία τράπεζα στην Ιταλία, δίνει χρήματα στους παραγωγούς τυριού και σαν εγγύηση δεν ζητά λεφτά ή ακίνητα, αλλά το εξαιρετικό και πανάκριβο προϊόν τους.

Αυτά συμβαίνουν στην περιοχή Εμίλια Ρομάνα, όπου μια παραδοσιακή τράπεζα, η Credito Emiliano δέχεται  το parmigiano-reggiano (τυρί παρμεζάνα) ως εγγύηση για δάνεια, που δίνει στους παραγωγούς.

Η Εμίλια Ρομάνα είναι είναι ένας σημαντικός παραγωγός του parmigiano-reggiano, το οποίο είναι ένα σκληρό, ξηρό, παλιό τυρί που παρασκευάζεται από αποβουτυρωμένο γάλα.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτό το τυρί είναι ένα κερδοφόρο τοπικό εμπόρευμα. Τα στρογγυλά κεφάλια του, οι ρόδες όπως τις λένε, αξίζουν χιλιάδες ευρώ, καθιστώντας το parmigiano-reggiano ασφαλές στοίχημα για τις τράπεζες που δανείζουν τους παραγωγούς.

Και επειδή η παρμεζάνα πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 36 μηνών, θεωρείται από την Credito Emiliano ιδανικό για μακροπρόθεσμες επενδύσεις.Μάλιστα για να διατηρήσει το τυρί ασφαλές, και νόστιμο, η τράπεζα το αποθηκεύει σε μια τοπική αποθήκη.

Όπως λέει αστειευόμενος ο διευθυντής της: «Προστατεύουμε την επένδυση του παραγωγού. Το τυρί πηγαίνει από την αγελάδα στην τράπεζα»…

https://snoopit24.com/2017/04/21/daneia-me-eggyhsh-tyri/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου