Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Αυτή είναι η ωραιότερη μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας!!!!!


Την μεσαιωνική Σιένα (ιταλ. Siena)  θα βρείτε να «στέκει» αγέρωχη σε υψόμετρο 322 μέτρων! Πρόκειται για την πανέμορφη πόλη της Τοσκάνης που μοιάζει να χει παγώσει στον χρόνο, το ιστορικό της κέντρο, δε, από το 1995 ανήκει απολυτως δικαιολογημένα στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Είναι μοιρασμένη σε δεκαεπτά «Contrada» (γειτονιές) και η κάθεμια από αυτές  έχει το όνομα ενός ζώου ή κάποιου αντικειμένου. Η κουκλίστικη αυτή επαρχιακή πόλη έχει μια αύρα αλλοτινής εποχής που δεν οφείλεται εξ΄ολοκλήρου στην αρχιτεκτονική της που έχει διατηρηθεί ανεπάφη! Μεγάλο κομμάτι της ατμόσφαιρα της είναι οι άνθρωποι της, φιλοξένοι, ξέχνιαστοι και σε πιο «ήρεμους» χρόνους σε κάνουν να χαμογελάσεις και χαλαρώσεις σε ένα αληθινά παραμυθένιο σκηνικό που νιώθεις… ότι από σε στιγμή σε στιγμή θα εμφανιστεί στα καλντερίμια του κάποιος ιππότης αναζητώντας την πριγκίπισσά του!


Κάθε χρόνο στις 2 Ιουλίου και στις 16 Αυγούστου αναβιώνουν οι παραδοσιακές ιπποδρομίες, που συνεχίζονται ανελειπώς από το 1650 μέχρι σήμερα,  με την ονομασία «Το Πάλιο» (Il Palio). Λαμβάνουν χώρα, στην «Piazza del Campo’ την κεντρική πλατεία της πόλης. Η οποία μετατρέπεται σε πίστα για 10 από τις contrade που ανταγωνίζονται η μια την άλλη και όπου χιλιάδες θεατών στοιβάζονται στο κέντρο της ενώ τριγύρω αναβάτες και άλογα κυνηγούν τη νίκη!


Στην ίδια πλατεία θα δείτε κόσμο να κάθεται καταγής και να απολαμβάνει τον ιταλικό ήλιο ή να επιλέγει κάποιο από τα καφέ ή εστιατόρια για να ξεκουραστεί…επίσης, θα βρείτε το Palazzo Pubblico και τον Torre del Mangia, έναν πύργο με 300 σκαλιά και θέα στις στέγες της πόλης… Είναι από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της πόλης και οι τουρίστες είναι πολλοί γι αυτό και είναι καλύτερα να την επιισκεφτείτε απόγευμα!

Ο Καθεδρικός ναός της Σιένα, το Duomo αποτελεί εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής. Μην μείνετε στο εξωτερικό του, επισκεφθείτε και το εσωτερικό του που είναι εξίσου εντυπωσιακό! Μέσα θα συναντήσετε έργα του Donatello, Bernini και Michelangelo!!!


Στην Piazza Salimbeni είναι το Palazzo Salimbeni. Η πλατεία είναι πολύ εντυπωσιακή, ειδικά το βράδυ και εκεί στεγάζεται το κτίριο μιας από τις παλαιότερες τράπεζες.

Τα τοπικά bars είναι πολύ χαριτωμένα ενώ η κουζίνα της Τοσκάνη είναι απίθανη και πολύ κοντα στις γεύσεις μας… μη παραλέιψετε να δοκιμάσετε τοπικό κρασί, θα σας κλέψει την καρδιά! Επίσης, γευτείτε το τοπικό γλυκό, panforte που υπάρχει σε όλους τους φούρνους και είναι με ξηρούς καρπούς, μέλι και αποξηραμένα φρούτα!

Την Σιένα, την περπατάς, δεν γίνεται αλλιώς και δεν θέλεις να γίνει αλλιώς… στην βόλτα σας αυτή στα άπειρα και υπέροχα στενά της πόλης που χαρακτηριστικά δημιουργούν αψίδες μεταξύ των κτιρίων, θα ανακαλύψετε μαγαζάκια για ποτό και φαγητό!

Η Σιένα απέχει 1 ώρα από Φλωρεντία, 4,5 ώρες από Μιλάνο και 3 ώρες από Ρώμη οπότε αν βρεθείτε εκεί κοντά επισκεφθείτε την, δεν θα το μετανιώσετε… Μπορείτε να φτάσετε στη Σιένα με το τρένο και από Pisa και Φλωρεντία, με αλλαγή στο Έμπολι. Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Σιένα βρίσκεται έξω από τα τείχη της πόλης, και με ταξί ή λεωφορείο μπορείτε να προσεγγίσετε την πόλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου