Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Γιούνκερ: Η έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ αποκλείεται

Σχετική εικόνα

Η έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ αποκλείεται, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επισημαίνοντας πως η δέσμευση της ιταλικής κυβέρνησης να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της «είναι στην ορθή κατεύθυνση».

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα La Repubblica ο Γιούνκερ, επεσήμανε, μεταξύ άλλων πως Ιταλία κάνει μεγάλες προσπάθειες για να ελέγξει το δημοσιονομικό έλλειμμά της». «Ωστόσο, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, προκειμένου να σωθούν οι ίδιοι και επίσης η Νομισματική Ένωση, είναι απαραίτητο οι Ιταλοί να εξυγιάνουν με αποφασιστικό τρόπο τα δημόσια οικονομικά τους και ιδιαίτερα το τεράστιο έλλειμμά τους», προσθέτει ο Γιούνκερ.

Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε χθες ένα σύνολο μεταρρυθμίσεων που αποσκοπούν στη μείωση του ελλείμματος κατά 3,4 δισεκ. ευρώ, όπως απαιτούν οι Βρυξέλλες, στο 2,1% έναντι 2,3% του ΑΕΠ που προέβλεπε προηγουμένως το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, που ανερχόταν στο 133% του ΑΕΠ το 2016, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην ΕΕ.

«Η Ιταλία διαθέτει όλα τα εργαλεία για να είναι κινητήρια δύναμη στην ΕΕ», εκτιμά ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ που «αποκλείει» κάθε έξοδο της ώρας από το ευρώ.

«Τούτου λεχθέντος, θλίβομαι να βλέπω τη χώρα να χάνει σε ανταγωνιστικότητα μέρα με τη μέρα, χρόνο με τον χρόνο», συνεχίζει ο Γιούνκερ, ο οποίος θεωρεί πως η Ιταλία «πρέπει να ξαναβρεί έναν (μεγαλύτερο) ρυθμό ανάπτυξης, που σήμερα είναι πολύ αδύναμος»

http://www.sofokleousin.gr/archives/339493.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου