Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ξενάγηση στη Disneyland της Ιταλίας (Photos)


Λένε, ότι κάθε ταξίδι ισοδυναμεί με μια αξέχαστη και ανεπανάληπτη εμπειρία. Μια εμπειρία γεμάτη νέες εικόνες, μυρωδιές, γεύσεις. Μια πραγματικότητα αλλιώτικη στην οποία το μυαλό «ανοίγει» και γεμίζει.

Μα το ταξίδι είναι κάτι πολύ περισσότερο: μια προίκα που μας επιτρέπει να τη μοιραστούμε μαζί σας, όλες εκείνες τις στιγμές που αναζητάτε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα σας, μια ευκαιρία για να την κάνετε ακόμα πιο περιπετειώδη και ευχάριστη.

Ποια Disneyland; Σε αυτές τις παιδικές χαρές θα ξαναγίνουμε όλοι παιδιά!

Και τι καλύτερο λοιπόν από ένα αγαπημένο προορισμό εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο, ένα θεματικό πάρκο, που βρίσκεται στη γειτονική Ιταλία;

Αφού πετάξαμε για το Μιλάνο από Ελλάδα, πήραμε το τρένο της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει την Βενετία με το Μιλάνο και κατεβήκαμε ακριβώς δύο χιλιόμετρα από το πάρκο αυτό, όπου υπάρχει στάση λεωφορείου (στο οποίο δεν πληρώσαμε εισιτήριο) που μας μετέφερε στο θεματικό πάρκο λίγο πριν ανοίξει. Οπως θα δείτε όμως παρακάτω οι ουρές έξω από την είσοδο ήταν ήδη μεγάλες.

Ο λόγος για την Gardaland που πήρε το όνομα της από τη λίμνη Γκάρντα , στη Βόρεια Ιταλία. Ενα μέρος όπου ζωντανεύει ένας κόσμος ονείρου, παραμυθιού και φαντασίας για μικρούς και μεγάλους που λατρεύουν την αδρεναλίνη, την περιπέτεια, την ιστορία, τη γεωγραφία, το διάστημα, τα δελφίνια, τα σόου στον πάγο, τη μαγεία και μπορούν να τα απολαύσουν μέσα από διάφορες κατηγορίες δραστηριοτήτων.

Η Gardaland είναι το μεγαλύτερο και πιο ξακουστό θεματικό πάρκο της Ιταλίας και θεωρείται από πολλούς πως ανταγωνίζεται την Disneyland. Διαθέτει καταπληκτικό ενυδρείο στο οποίο ζουν 5.000 πλάσματα από όλες τις θάλασσες της γης – μεταξύ αυτών και τα πιο παράξενα είδη μέδουσας – αλλά και υδάτινο πάρκο με εντυπωσιακές νεροτσουλήθρες, εκπληκτικά roller coasters και ατραξιόν. Διαθέτει ξενοδοχείο εντός του πάρκου και cinema 3D και 4D προβολών, τη δική του θεματική παρέλαση καθημερινά, ταψί που υψώνεται στα πενήντα μέτρα από το έδαφος και περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του, τρενάκι του τρόμου μήκους 566 μέτρων για βόλτες που κόβουν την ανάσα, θέατρο με τις μαριονέτες, ένα τεράστιο δεντρόσπιτο στο κέντρο του -το σπίτι της μασκότ του πάρκου που ακούει στο όνομα Πρετσέμολο και σημαίνει μαϊντανός- μια βυθισμένη ήπειρο και ζούγλα.

Η Gardaland αποτελεί ιδανικό προορισμό για ζευγάρια, παρέες αλλά και οικογένειες, αφού το Βασίλειο της Φαντασίας κατοικείται από τεράστιες μαριονέτες, δέντρα που μιλάνε, ζώα που τραγουδούν κι ένα σωρό παιχνίδια, γλυκά και χρωματιστά σπιτάκια και είναι ο παράδεισος των παιδιών.

Πού μείναμε

Δεδομένου ότι η περιοχή της λίμνης Γκάρντα αποτελεί ένα φανταστικό τμήμα της Βόρειας Ιταλίας, που συνδυάζει τη φύση με τις δραστηριότητες και το εκλεπτυσμένο lifestyle, δεν θα μπορούσαμε παρά να επιλέξουμε ένα ξενοδοχείο στην καρδιά του ιστορικού της κέντρου και τι καλύτερο από το Bell’Arrivo, που προσφέρει απεριόριστη θέα στη λίμνη Γκάρντα και τα κανάλια της. Πρόκειται για ένα πολυτελές ξενοδοχείο που μετράει 3 αστέρια και το κτίριο του χρονολογείται από το 1901. Στα συν του βάλαμε το γεγονός ότι κάποιες από τις βεράντες του, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας «κοιτάζουν» επάνω στο νερό.

Η τοποθεσία του μας έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις ομορφιές, αλλά και τα μυστικά της γαλάζιας λίμνης Γκάρντα, τη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας, που φωλιάζει στις πλαγιές των Αλπεων και βρίσκεται μεταξύ Μιλάνου και Βενετίας. Ο τουρισμός της λίμνης είναι πολύ σημαντικός καθώς είναι γνωστή και για τα σπορ που προσφέρει, όπως η ιστιοπλοΐα και το θαλάσσιο σκι. Το ιστορικό κέντρο της περιοχής Πεσκιέρα ντελ Γκάρντα είναι γεμάτο από δρομάκια και θαυμάσιους κήπους. Αξίζει να δοκιμάσετε το καλό κρασί και τα εκλεκτά ιταλικά πιάτα, να κάνετε μια βόλτα στις περιοχές γύρω από τη λίμνη με τα πανέμορφα κάστρα και τις ρομαντικές διαδρομές. Να δείτε τη Brescia με τις καταπράσινες κοιλάδες και τους αμπελώνες, να επισκεφτείτε την πόλη της Βερόνα και το ιστορικό κέντρο του Sirmione, να κάνετε βαρκάδα μέχρι το νησί Garda.

Μία επίσκεψη στη Disneyland κάνει μεγάλο καλό και στους ενήλικες. 

Δείτε τους λόγους εδώ:

Πηγή: bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου