Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Βραβείο Ειρήνης της Unesco στη δήμαρχο της Λαμπεντούζα

ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΤΕΛ ΓΚΡΑΝΤΕ 

Αποτέλεσμα εικόνας για δήμαρχος της Λαμπεντούζα, Τζούσι Νικολίνι

Με το αίτημα να απελευθερωθεί ο Ιταλός δημοσιογράφος Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε, που κρατείται από τις τουρκικές αρχές, η δήμαρχος της Λαμπεντούζα, Τζούσι Νικολίνι παρέλαβε το βραβείο Eιρήνης Χουφουέτ Μπουανί της Unesco.

H διάκριση απονεμήθηκε και στη γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση SOS Mediterranee, «για την ουσιαστική συμβολή τους, με διαρκή προσπάθεια, στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και της ένταξής τον ανθρώπων αυτών, πάντα με μεγάλη ανθρωπιά»

Το συγκεκριμένο βραβείο θεσμοθετήθηκε το 1989 και φέρει το όνομα του εκλιπόντος πρώην προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού Φελίξ Χουφουέτ Μπουανί.

Το ίδιο βραβείο έχει απονεμηθεί μεταξύ άλλων στους Νέλσον Μαντέλα, Γιάσερ Αραφάτ και Σιμόν Πέρες, για την συμβολή τους υπέρ του διαλόγου και της ειρήνης.

Η κ. Νικολίνι αφιέρωσε το βραβείο της σε όλους, όσοι δεν τα κατάφεραν αλλά και στον Ιταλό δημοσιογράφο Ντελ Γκράντε, που κρατείται στην Τουρκία.

«Αφιερώνω αυτό το βραβείο σε όλους όσοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον διάπλου της θάλασσας και παγιδεύτηκαν μέσα στην Μεσόγειο. Αυτή την στιγμή θέλω να το αφιερώσω και στον Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε, τον Ιταλό δημοσιογράφο που είναι προφυλακισμένος στην Τουρκία».

Η δήμαρχος της Λαμπενούζα μιλώντας στο ραδιόφωνο του Rai δήλωσε «Απαιτώ η κυβέρνηση της χώρας μου να φέρει γρήγορα πίσω τον Γκαμπριέλε. Με τον διαδικτυακό του ιστότοπο ήταν ο πρώτος που μέτρησε τις χαμένες ζωές στην Μεσόγειο, όταν κανείς δεν ήξερε ακόμη ότι τόσοι πολλοί οι άνθρωποι χάνουν την ζωή τους στην Μεσόγειο».

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφία: Luca Bruno/AP


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου