Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ιταλία: Τραγωδία όταν πρωταθλητής ποδηλασίας χτυπήθηκε από φορτηγό

Ιταλία: Τραγωδία όταν πρωταθλητής ποδηλασίας χτυπήθηκε από φορτηγό

Μια τραγωδία χτύπησε τον κόσμο της ποδηλασίας, που έμαθε για τον ξαφνικό θάνατο του 37χρονου Michele Scarponi,ο οποίος χτυπήθηκε από βαν κοντά στην Ανκόνα και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Μια ημέρα πριν, ο Scarponi, είχε βγει τέταρτος στο Tour of Alps στο Τρεντίνο (όπου κέρδισε ένα ετάπ) και επέστρεφε περιχαρής με το αυτοκίνητο με την οικογένειά του στο σπίτι του στην Ανκόνα. Μάλιστα, ανήρτησε και φωτογραφία με τους δυο γιους του στο Instagram, όπου φορούσαν την φανέλα της Astana Pro Team, της ομάδας του. Αυτές ήταν οι τελευταίες χαρούμενες στιγμές της ζωής του...

Το πρωί ο Scarponi βγήκε για προπόνηση με το ποδήλατό του, όπως είχε κάνει πολλές φορές και σε μια διασταύρωση χτυπήθηκε από βαν. Δυστυχώς, το χτύπημα ήταν τέτοιο, που δεν άφηνε μεγάλα περιθώρια στους γιατρούς να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο Michele Scarponi ήταν μόλις 37 ετών  και η μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του ήταν η κατάκτηση του Γύρου Ιταλίας το 2011.

Η Astana Pro Teamεπιβεβαίωσε το γεγονός με μια ανακοίνωση που αναφέρει "Αυτή είναι μια τραγωδία τόσο επώδυνη για να την εκφράσεις. Ο αθλητής μας, Michele Scarponi, πέθανε σήμερα το πρωί την ώρα που έκανε προπόνηση με το ποδήλατό του κοντά στο σπίτι του στο Filottrano. Ο Michele χτυπήθηκε από ένα βαν σε μια διασταύρωση".

Συν τις άλλοις, στην ανακοίνωση τονίζεται πως "χάσαμε έναν μεγάλο πρωταθλητή και έναν εκπληκτικό παιδί, που πάντα χαμογελούσε σε κάθε περίσταση. Ήταν ορόσημο και ακρογωνιαίος λίθος για όλους στην Astana Pro Team. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Michele σε αυτή την τόσο επώδυνη στιγμή λύπης".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου