Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Ιταλία: Υπεγράφη προσύμφωνο για την αναδιάρθρωση και διάσωση της Alitalia

Αποτέλεσμα εικόνας για Alitalia

Υπεγράφη στη Ρώμη προσύμφωνο για τη διάσωση της ιταλικής αεροπορικής εταιρίας Alitalia.

Στα κύρια σημεία του συμπεριλαμβάνεται η περικοπή 980 θέσεων του προσωπικού εδάφους (αρχικά είχε γίνει αναφορά σε 1.338 περικοπές) και σε μείωση των μισθών όλων των εργαζομένων κατά ποσοστό 8%. Προβλέπεται, παράλληλα, περιορισμός των ρεπό και αύξηση μισθών κάθε τριετία. 

Στο συγκεκριμένο προσύμφωνο γίνεται αναφορά και στην ανάγκη αύξησης των εσόδων, με την ενίσχυση των αεροσκαφών μακράς ακτίνας. Η έγκριση της προκαταρκτικής αυτής συμφωνίας, όμως, θα πρέπει να δοθεί από όλους τους εγγεγραμμένους στα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι επικεφαλής τους δηλώνουν ότι θα επιδειχθεί ευθύνη, αλλά πολλοί παρατηρητές θυμίζουν ότι είναι η πολλοστή φορά που επιβάλλονται περικοπές στους εργαζόμενους της εταιρίας, σημαντικό μέρος των οποίων εκφράζει μεγάλη δυσαρέσκεια.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι ευχήθηκε να υπάρξει αίσιο τέλος στην όλη υπόθεση, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνησή του κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία.

Οι μέτοχοι της εταιρίας, από τη μεριά τους, δεσμεύονται να προχωρήσουν σε ανακεφαλαιοποίηση ύψους δυο δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο Ιταλός υπουργός οικονομικής ανάπτυξης, Κάρλο Καλέντα, θέλησε να τονίσει ότι «στην περίπτωση που η όλη συμφωνία ναυαγήσει, το ιταλικό δημόσιο θα κληθεί να αναλάβει κόστος το οποίο θα ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ». Η κύρια αναφορά, είναι στην ανάγκη οικονομικής στήριξης των εργαζομένων με ένταξή τους στο ταμείο ανεργίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=595894&catID=14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου