Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Ο Μπερλουσκόνι πούλησε τη Μίλαν στους Κινέζους

Ο Μπερλουσκόνι πούλησε τη Μίλαν στους Κινέζους

Σε κινεζικά χέρια περνά και επίσημα από σήμερα η Μίλαν, καθώς η εταιρεία Fininvest, συμφερόντων του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την κοινοπραξία Rossoneri Sport Investment Lux.

Μετά από αρκετές παλινωδίες και προβλήματα, τα οποία οδήγησαν στην αντικατάσταση του αρχικού επενδυτικού σχήματος με άλλο, επίσης κινεζικών συμφερόντων, αλλά με έδρα το Λουξεμβούργο, η ύψους 740 εκατ. ευρώ συμφωνία ολοκληρώθηκε και οι «ροσονέρι» ακολουθούν το… παράδειγμα της συμπολίτισσάς τους Ιντερ, η οποία από πέρυσι έχει περάσει στα χέρια του κινεζικού κολοσσού Suning Commerce Group.

Με τη σημερινή ανακοίνωση μπαίνει οριστικό τέλος σε μία περίοδο 31 ετών, κατά την οποία η Μίλαν βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Στο διάστημα αυτό οι «ροσονέρι» κατέκτησαν συνολικά 29 τίτλους, εντός και εκτός συνόρων, μεταξύ των οποίων πέντε Champions League.

Υπήρξαν για σειρά ετών μία ομάδα-μοντέλο, που δίδαξε ποδόσφαιρο στα χρόνια του Αρίγκο Σάκι και εν συνεχεία του Φάμπιο Καπέλο, στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και ως τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Την τελευταία δεκαετία, όμως, η Μίλαν οπισθοχώρησε σταδιακά και, μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου και του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων το 2007, πανηγύρισε μόνο ένα πρωτάθλημα και δύο σούπερ καπ Ιταλίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου