Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Ιταλία: Οι εργαζόμενοι στην Alitalia απέρριψαν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας

Ιταλία: Οι εργαζόμενοι στην Alitalia απέρριψαν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας


Οι εργαζόμενοι στην Alitalia απέρριψαν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, με ειδικό δημοψήφισμα το οποίο πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η καταμέτρηση βρίσκεται στην τελική της φάση, αλλά το «όχι» έχει ήδη ξεπεράσει το 50%.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης, μεταξύ των άλλων, προέβλεπε την μείωση του προσωπικού κατά 890 άτομα, τον περιορισμό των ρεπό και την περικοπή των μισθών κατά ποσοστό του 8%. Όλες τις περασμένες ημέρες, η ιταλική κυβέρνηση είχε παροτρύνει τους εργαζόμενους να εκφρασθούν θετικά, για να μπορέσει να εξασφαλισθεί η οικονομική επιβίωση και η ανακεφαλαιοποίηση της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι, όμως, εξέφρασαν με την ψήφο τους και την οργή τους για την κακοδιαχείριση του παρελθόντος.

Η Alitalia να εισέλθει σε καθεστώς έκτακτης διαχείρισης και αν δεν βρεθούν νέοι μέτοχοι είναι πολύ πιθανό να οδεύσει προς την βαθμιαία, όσο και αμετάκλητη, διακοπή της λειτουργίας της. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι συναντήθηκε, νωρίτερα, με τον υπουργό οικονομικής ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα και με τον υπουργό μεταφορών Γκρατσιάνο Ντελρίο, για να καταρτίσουν ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, από την στιγμή που από εδώ και στο εξής θα πρέπει να διαχειριστούν σε πρώτο πρόσωπο την ιδιαίτερα προβληματική φάση στην οποία εισέρχεται η εταιρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.zougla.gr/kosmos/article/italia-i-ergazomeni-stin-alitalia-aperipsan-to-sxedio-anadiar8rosis-tis-eterias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου