Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Πώς θα περάσει από τα σοκάκια της Ταορμίνα το «κτήνος» του Τραμπ;


Πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει στις Αρχές της γραφικής Ταορμίνα στην Ιταλία τα ζητήματα ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, που θα... αριβάρει εκεί για τη Σύνοδο της Ομάδας του G7 τον Μάιο.

Τα στενά παραδοσιακά δρομάκια της σικελικής πόλης δεν χωρούν την υπερθωρακισμένη λιμουζίνα του, το περιβόητο «κτήνος», και τη συνοδεία των 30 οχημάτων ασφαλείας. Τα αμαξίδια του γκολφ με τα οποία θα μετακινούνται οι υπόλοιποι ηγέτες αποκλείονται, οπότε επελέγη η λύση του ελικοπτέρου για να μετακινείται ο Τραμπ από και προς την αεροπορική βάση της Σιγκονέλα, όπου θα διαμένει.

Και ενώ ειδικό ελικοδρόμιο κατασκευάστηκε επί τούτου, οι Αμερικανοί ειδικοί ασφαλείας ανησυχούν μήπως ξυπνήσει η Αίτνα και ηφαιστειακή τέφρα της προκαλέσει βλάβη στους κινητήρες του ελικοπτέρου.

Αναβρασμός

Στις εναλλακτικές επιλογές έκτακτης ανάγκης συγκαταλέγονται ένα αεροπλανοφόρο που θα είναι αγκυροβολημένο στην περιοχή, ακόμα όμως και η μεταφορά των εργασιών της συνόδου σε άλλο σημείο. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, είναι ότι ήδη η καθημερινότητα των κατοίκων της Ταορμίνα έχει αλλάξει λόγω του αναβρασμού των προετοιμασιών και η κατάσταση δεν αναμένεται να μεταβληθεί μέχρι το τέλος της συνόδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου